Pirttirannan Oliver

Pirttirannan Oliver

246001H00201221

Kuva: Leena Kahisaari / Suomen Hippoksen kuvapankki

Isälinja: Mountain Lad CSB 32
Emälinja: Inver Dolly CSB 2329

Syntynyt: 2020, FIN

Kasvattaja: Kiviojan Ponitalli

Väri: Kimo, syntynyt voikkona

Mitat: Sk 145,5 cm lk 146 cm, ry 170 cm, esy 19,5 cm

Omistaja: Kiviojan Ponitalli
HWSD: N/HWSD

Rotuyhdistyksen lausunto

Ori edustaa sukulinjoja, jotka puoltavat oriin hyväksymistä. I. Skatholm Thunder Ball (B-palk.) on hyv. jalostukseen DK ja FI. Ori edustaa arvostettuja näyttely- ja suoritusponilinjoja. Ori edustaa sukulinjoja, jotka puoltavat oriin hyväksymistä. Suomessa sillä on 14 C jälkeläistä. Se on kilpaillut hyvällä menestyksellä poniluokissa esteratsastuksessa. Oriilla on 11 jälk. Tanskassa, näistä 3 tammaa on jal.arv. luokkaan class 1. Jälkeläisistä AC-Star Quickie on kenttäkilpailun Pohjoismaiden Mestari. Emä Caragh Ernine jal.arv. I palkinnolla, sekä AB palkittu jälkeläistensä perusteella. Se on palk. myös rotunäyttelyssä I palkinnolla (IRE). Tammalla on 3 jälkeläistä, joista 2 jalostukseen hyväksyttyä oria. Ee. Caragh Elaine Aisling (Valio). Sillä on 6 jälk., joista 3 I palk. jalostusarvosteltua tytärtä. Tamma on itse PONY BIS 2002. Eee. Espe Etta (A). Tamma menestyi myös näyttelyissä ja palk. useaan kertaan PONY paras FI nuori, sekä BIS-ponina vuonna 1983. Ei. Innellan Kestrel (A-palk) on hyv. GB, IRE, DK ja FI. Sillä on FI C jälk. 30 kpl, näistä 7 tammaa on jal.arv. I palkinnolla. GB oriilla on 8 jälk., joista 2 on menestynyt valjakkoajossa. IRE jälk. on n. 40, DK n. 90 kpl, joista useita I palk. tyttäriä. Oriilla on jalostusorijälkeläisiä IRE sekä DE, lisäksi S1-luokkaan hyväksyttyjä mutta myöhemmin ruunattuja jälk. 4 kpl DK, GB ja CA.

Eläinlääkärin tarkastus

Yleinen terveydentila 9 – Puremajälkiä iholla. Vasemman etuvuohisen sisäpinnalla naarmu. Kuntoluokka 3. Hyvän muotoiset kaviot, joissa hyvä aines.

Luonne ja käsiteltävyys 9 – Kiltti ja rauhallinen. 

Ortopedinen eläinlääkärintarkastus 9 – Ei huomautettavaa

Rakennearvostelu

Erinomainen rotutyyppi, suurilinjainen ja ryhdikäs. Erittäin ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, hyvin liittyvä kaula. Sopusuhtainen, lihaksikas ylälinja. Pitkä, hyväasentoinen lapa, rungossa on hyvä syvyys. Pitkä lautanen, hyvät takaosan kulmaukset. Jaloissa on riittävä luusto. Lievästi suppuvarpainen edestä. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Tahdikas, kevyt ja rodunomainen ravi. Laukka on tasapainoista ja kevyttä, kantaa itsensä hyvin laukassa. Erinomaista rotutyyppiä edustava ori, joka liikkuu pehmeästi. Rakennepisteiden keskiarvo 8,63.

Tyyppi10
Pää ja kaula9,5
Ylälinja9
Etuosa8,5
Takaosa9
Etujalat ja liikkeiden säännöllisyys7
Takajalat ja liikkeiden säännöllisyys7,5
Käyntiliikkeet7,5
Raviliikkeet9,5
Laukka8,5
Yleisvaikutelma9
Kaviot8

Irtohypytyskoe

Hyvin valmisteltu, itsevarma, hyvä hyppykaari, keskittynyt ja maltillinen. Innostunut ja hyppää mielellään. Laukan säädeltävyys on helppoa.

Orilautakunnan päätös

Ori on jalostusarvosteltu ja se palkitaan I palkinnolla. Ori merkitään jalostusluokkaan S1. Oriille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva jalostukseeenkäyttöoikeus.

Skatholm Thunder Ball 28 CCocum Thunder BoyThunderbolt CSB 178
Cocum Bella Donna ECPS M00479
Skatholm White Queen EC 854Grange Surf Sparrow CH 69
Skatholm Darling C 651
 
Caragh Ernine 237 C
Innellan Kestrel 15 IC / S. 108 GB / IS 4Spinway Comet S. 49 / CSB 935
Abbeyleix Swan CSB 7272
Caragh Elaine Aisling 125 CKåsta Scaramouche 2 C / RC 36
Espe Etta 9 C

SUKUPOSTI

HEILA

Back to Top