Connemaraponi

Connemaraponi

Connemara käy kaikille – connemaralle käy kaikki!

Fairyhill Heather and Kingstown Molly

Rotu on kotoisin Irlannin länsirannikolta. Se polveutuu kelttiläisestä ponista, ensimmäiset maininnat rodusta ovat parin tuhannen vuoden takaa. Keskiajalla kelttiläiseen poniin sekoittui itämaista verta, kun rikkaat kauppiaat ostivat Iberialaisia ja arabialaisia hevosia Irlantiin. Connemaraponeja käytettiin kaikkeen mahdolliseen työhön kotiseudullaan. Ne vetivät auraa, kantoivat turve- ja merileväkuormia sekä toimivat ajohevosina ja laukkaratsuina. Connemarat olivat jo 1700-luvulla kuuluisia sitkeydestään, kestävyydestään ja nopeudestaan. 1800-luvun loppupuolella connemaraan sekoitettiin vierasta verta, mm. hackney-hevosia käytettiin jalostukseen. Tämä kokeilu ei ollut kuitenkaan kovin onnistunut ja vuosisadan vaihteessa huoli rodun säilymisestä oli suuri.

Luontainen hyppykyky, vertaansa vailla oleva luonne sekä aikuisille yhtä hyvin kuin lapsille sopiva koko ovat taanneet rodun menestyksen kaikkialla, missä connemaroja kasvatetaan. Parhaimmillaan connemara on erittäin monipuolisena harrastehevosena, mutta monet connemarat kilpailevat tasavertaisina risteytettyjen ratsuponien kanssa sekä kansallisilla että kansainvälisillä kilparadoilla, kaikissa ratsastusurheilun lajeissa sekä valjakkoajossa.

Yksi poni – monta mahdollisuutta
Kansallisen poninäyttelyn 2009 BIS III, Downhill Dewdrop 122 C (Kåsta Scaramouche
2 C – Aramara Audrey Grey 85 C – Millfields Ensign 3 C)
Ponien PM-joukkueessa Suomea edustanut, 2016 HIHS Pony tour -finaalin voittanut, pikkuponien mestaruuskisoissa menestynyt Banks Cadeau (Cocum Thunder Boy – Banks Square’s Do-Do
C 817 – Grange Surf Sparrow CH 69)

 

Abbeyside Oscar (Irishtown Prince – Biggera’s Princess – Corrib Prince). Monitoimiponi ja paras ystävä.

 

Lasten luottoponina! Streamside Longlegs (Rockfield Mc Burney 13 C – Hagens Olivia SWE 157 IC – Hagens Jaguar RC 58).

 

Laadukkaaseen kasvattamiseen. Kuvassa Streamside So Dear 275 C ja varsansa Streamside No Fear (Linsfort Barney 35 IC).

 

 


Copyright © Suomen Connemarayhdistys ry.
Kaikki oikeudet pidätetään. Kuvien edelleen levittäminen kielletty!

Back to Top