Kuva: Heidi Lammi

Connemara Cup

Connemara Cup -pistekilpailussa palkitaan vuosittain parhaiten menestyneet connemarat. Kilpailu jatkuu koko vuoden. Pisteitä saa kaikista lajeista 1 – 5 -tason kilpailuista sekä rotuponikilpailuista erillisen taulukon mukaisesti. Pisteitä saa myös hyväksytystä suorituksesta! Ratsastajan tai ponin omistajan tulee olla Suomen Connemarayhdistys ry:n jäsen.

Vuoden 2022 SRL:n ponien esterankingin voittaja & valiomerkin voittajaratsukko Duff’s Orders ja Mona Relander | Kuva: Heidi Lammi

Lähetä tuloksesi meille!

Tuloksia voi lähettää vastuuhenkilölle pitkin vuotta ja ne julkaistaan yhdistyksen jäsenlehdessä sekä internetsivuilla. Kolme vuoden lopussa eniten pisteitä kerännyttä ponia palkitaan rahapalkinnoin ja pokaalein.

Suomen Connemarayhdistys ry palkitsee kiertopalkinnolla vuosittain myös SRL:n ranking-tilaston menestyksekkäimmän, kansallisella tasolla kilpailevan connemaran.

Tiedustelut ja tulokset

Suvi Kopola

Connemara Cupin kilpailusäännöt

1. Kilpailuaika

Kilpailuaika on kalenterivuosi.

2. Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua ratsastajat, jotka ovat Suomen Connemarayhdistys ry:n jäseniä. Ranking-pisteitä lasketaan myös poneille, jotka ovat yhdistyksen jäsenten omistamia, vaikka ratsastaja ei olisikaan jäsen. Ratsastajilla ei ole ylä- eikä alaikärajaa.

3. Ponin edellytykset

Ponin tulee olla puhdasrotuinen, Suomen Hippokseen tunnistettu ja rekisteröity, jalostusohjesäännön mukainen connemara. Sen tulee myös olla vähintään nelivuotias.

4. Kilpailulajit

Kilpailulajeina ovat koulu-, rataeste-, kenttä-, laukka-, western- ja matkaratsastus sekä valjakkoajo ja ravikilpailut. Rotuyhdistyksen johtokunta voi hyväksyä myös muun kilpailulajin (engl. ratsastusluokat).

5. Pisteytys

Ranking-pisteet lasketaan liitteenä olevan taulukon mukaan. Poni voi osallistua kilpailuun vain kahden ratsastajan kanssa. Poni saa osallistua korkeintaan kahteen luokkaan / kilpailupäivä.

6. Kilpailutulokset

Kilpailutulokset tulee lähettää Suomen Connemarayhdistys ry:n nimeämälle henkilölle. Tuloksia voi vuoden aikana toimittaa sähköpostilla. Kilpailuajan päätyttyä tulee kopiot virallisista tulosluetteloista tai kilpailusihteerin vahvistamat tulokset toimittaa tulosten laskennasta vastaavalle henkilölle niiden kilpailujen osalta joiden tulokset eivät löydy KIPA:sta.

Tuloksista on käytävä ilmi ponin nimi ja rekisterinumero, ratsastajan nimi, kilpailun aika ja paikka, kilpailulaji sekä saavutettu tulos.

7. Yhdistyksen tiedottaminen

Ranking-tilanne julkaistaan yhdistyksen facebook-sivuilla, sekä jäsenlehdessä lehden aineistopäivään mennessä toimitettujen tulosten perusteella. Kilpailun lopullinen tulos selviää 31.12. mennessä toimitettujen tulosten perusteella ja parhaat ponit palkitaan yhdistyksen vuosikokouksessa. Jos kahdella ponilla on sama pistemäärä, se joka on kilpaillut useammassa lajissa sijoittuu korkeammalle tulosluettelossa.

8. Palkinnot

Eniten pisteitä kerännyt poni palkitaan kiertopalkinnolla ja muistopokaalilla. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet ponit palkitaan muistopokaalilla. Kolme parasta ponia palkitaan myös rahapalkinnoin (150 € / 100 € / 50 €). Kaikki tuloksia lähettäneet palkitaan yhdistyksen ruusukkeella.

9. Jääväytyminen

Jos sama ratsukko voittaa kilpailun kolmena vuonna, se palkitaan kunniapalkinnolla eikä ratsukolla ole tämän jälkeen osallistumisoikeutta kilpailuun. Poni voi kuitenkin osallistua toisen ratsastajan kanssa ja ratsastaja voi osallistua toisella ponilla.

10. SRL rankingpisteet

Jos Connemara Cupin kolmen kärkeen sijoittuu connemara joka on samana vuonna SRL:n rankingpisteiden suurimman pistemäärän saanut connemara, palkitaan tämä poni erikseen yhdistyksen lahjoittamalla SRL-rankingpistepokaalilla. Connemara Cupissa sitä ei palkita sijoituksella, vaan sijoitus menee Cupissa seuraavana olevalle ponille.

Pistetaulukko

Kilpailutaso Hyväksytty tulos Sijoitus Voitto
Harjoitus- ja seurataso 10 20 30
Aluetaso, ratsastusluokat ja WHP 20 30 40
Kansalliset 30 40 50
SM-kilpailut, kv- ja suuret kilpailutapahtumat 40 50 60
Vanity Fairy Siobhan, Kuva: Mirella Ruotsalainen