Rotumääritelmä

Rotumääritelmä

Vanity Padraigh 21 C (Janus RC 71 – Tempelisa Lady Calista 194 C – Ard Ri Cunga IRL 11 IC)

 

Säkäkorkeus
Vähimmäiskorkeus 128 cm ja enimmäiskorkeus 148 cm kantakirjattaessa. Ylikorkeat merkitään kantakirjaluokkaan 2. Korkeus normaalisti 128 – 148 cm.

Väri
Kimo, musta, ruunikko, mustanruunikko, ruunivoikko, joskus myös päistärikkö, rautias, voikko tai sinisilmäinen voikko eli blue eyed cream, BEC.

Tyyppi
Sopusuhtainen, tiivis, syvä, vankka ja leveä runko. Matalat jalat.

Pää
Sopusuhtainen keskipitkä ponimainen pää. Leveä otsa, suuret ystävälliset silmät. Melko pienet korvat. Hyvin muodostuneet, melko leveät mutta ei karkeat leukaperät.

Etuosa
Hyvä pään ja kaulan liittymä. Hyvä pitkä kaula, joka ei saa olla liian paksu eikä asettua liian alas. Selväpiirteinen säkä ja pitkä, viisto lapa.

Runko
Rungon tulee olla syvä ja selän vahva. Jonkin verran pituutta sallitaan, kunhan lanne on vahva eikä poni ole avorunkoinen.

Jalat
Pitkä, vahva kyynärvarsi, hyvin muodostuneet selväpiirteiset polvet ja lyhyet, litteät sääriluut. Etusäären ympärys 18 – 21 cm. Etujalan asento ei saa olla kyynärpäästä ulospäin kiertynyt. Keskipitkät vuohiset. Hyvänmuotoiset, keskikokoiset kaviot, joissa on hyvä sarveisaines.

Takaosa
Pitkä, vahva ja lihaksikas. Hyvä, vahva reisi ja koipi, sekä vahvat alas asettuneet kintereet.

Liikkeet
Irtonaiset, kevyet ja suorat sekä aktiiviset ja matkaavoittavat.

Ominaisia piirteitä
Hyväluonteisia, sitkeitä, kestäviä ja älykkäitä. Terveitä, varmajalkaisia poneja, joilla on hyvä hyppykyky. Sopiva ratsu sekä lapsille että aikuisille.

 

Caragh Emer 236 C (Innellan Kestrel 15 IC – Caragh Enya 206 C-E – Ard Ri Cunga IRL 11 IC)
Back to Top