Kuva: Heidi Lammi

Ratsastusluokat ja WHP

Ratsastusluokat eli Riding Class -luokat

Suomen Connemarayhdistys ry järjestää brittityylisiä ratsastusluokkakisoja, joissa arvostellaan ratsukoiden yhteisesiintyminen käynnissä, ravissa ja laukassa ohjeiden mukaan.

Yksilösuorituksen aikana ratsukolla on n. minuutti aikaa esittää ravia ja laukannostot molempiin suuntiin sekä pysähdys. Lopuksi ratsastajat esittävät ponit tuomarin ohjeen mukaan maastakäsin ilman satulaa (avustaja poistaa satulan ja puhdistaa hevosen, ratsukko ei poistu kehästä). Arvostelussa painotetaan ponin käyttäytymistä ja ratsastettavuutta sekä ratsukon sopusuhtaisuutta ja siisteyttä.

Lisätietoa ja ohjeita

Working Hunter Pony -luokat

Ratsastusluokkakisojen yhteydessä järjestetään brittityylisiä Working Hunter Pony -luokkia, jossa hypätään yksitellen seitsemän maastoestetyyppistä, melko kiinteää estettä. Esteiden suorittamisen lisäksi myös ratsukon tyyli, ponin tyyppi ja rakenne sekä käytös arvostellaan muiden ratsastusluokkien tapaan. Ponit arvostellaan myös yksitellen sileällä radalla.

Lisätietoa ja ohjeita

Hagelunds Vanillah 222 C – Mikaelina Lagström (Innellan Kestrel 15 IC – Hagelunds Indiana 145 C – Millfields Ensign 3 C)