OHANA NARCISSUS NASHEL 45C

Ohana Narcissus Nashel ponioripäivillä. Kuva: Leena Kahisaari

Perustiedot

Ori on jalostusarvosteltu ja palkitaan jalostusoriina I palkinnolla. Oriille myönnetään toistaiseksi voimassaoleva jalostukseenkäyttöoikeus ja ori merkitään kantakirjan pääosaston jalostusluokkaan S1.

Isälinja: Mountain Lad CSB 32
Emälinja: Star of Ower CSB 505

Rotuyhdistyksen lausunto

Ori täyttää jalostusoriille asetettavat polveutumisvaatimukset ja edustaa sukulinjoja, jotka puoltavat oriin hyväksymistä. Isällä Dale Mountain Mist on 31 puhdasrotuista jälkeläistä, joista 5 jalostusarvosteltua tytärtä, näistä kaksi I palkinnolla. Ori on palkittu jalostusarvokirjaimella AB. Ori kilpaili hyvällä menestyksellä. Isänisä Dale Haze palkittu Ruotsissa jälkeläisistään ELIT-arvolla. Isänä mm. oreille Hazy Dawn, Dale Mist ja Backuddens Mountain Haze. Kilpaillut este- ja kenttäkilpailuissa. Iii Tully Grey, kilpaillut esteratsastuksessa menestyksekkäästi Irlannissa Emällä Edenwoods Cassiopeia Cashel on viisi jälkeläistä, se on palkittu jalostusarvokirjaimella AB. Jälkeläisistä kaksi tytärtä on jalostusarvosteltu II palkinnolla. Emänisä Monaghanstown Pat, 95 rekisteröityä jälkeläistä Irlannissa 2. emä Ellabelles Cashel, 6 jälkeläistä 3. emä Tolka Bridge, 12 jälkeläistä, mm. ori Currachmore Cashel, joka on moninkertainen näyttelyvoittaja Irlannissa ja jättänyt sekä näyttelyissä että kilpailuissa erinomaisesti menestyneitä jälkeläisiä.

Eläinlääkärin tarkastus

Arvosana A                           Yleinen terveydentila: Vasemman silmän linssissä samentumaa, joka vaatii jatkotutkimuksen. Kuntoluokka 3. Vasemman silmän jatkotutkimuksissa on todettu iiriksen laaja-alainen kiinnike sekä linssin etukapselin ja etukorteksin kaihimuutos. Linssissä näkyvät kaihimuutokset ovat syntyneet aiemman trauman seurauksena. 3.5.2024 Inka Tuominen
Arvosana B                          Luonne ja käsiteltävyys: 9, kiltti, virkeä, hyvä tutkia.
Arvosana C                          Ortopedinen eläinlääkärintarkastus: 10, ei huomautettavaa.

Arvostelu

Rakennelausunto

Hyvä rotuleima. Ilmeikäs pää, Hieman paksu pään ja kaulan liittymä, muutoin hyvänmuotoinen kaula, hyvä säkä, vahva ylälinja, kaita runko. Pitkä, hieman pysty lapa. Hieman lyhyt lautanen, hyvä koipi ja reisi. Etujaloissa on hieman pienet nivelet, suorat, hieman ahtaat liikkeet edestä. Takajaloissa hyvä kintereen liittymä. Suorat liikkeet. Käynti on irtonaista ja melko matkaavoittavaa. Kevyt, tahdikas ravi. Laukka on rytmikästä, hieman etupainoista. Yhteistyöhaluinen, hyvätyyppinen poni. Symmetriset kaviot, hyvä sarveinen.(8,0).
8,5 – 8,5 – 8,0 – 8,0 – 8,0 – 7,0 – 9.0 – 8,0 – 7,0 – 7,5 – 8,0
Rakennepisteiden keskiarvo 7,95

Irtohypytys

Hyvä asenne. Rohkea. Ponnistus saisi olla terävämpi.

Orilautakunnan päätös

Ori on jalostusarvosteltu ja palkitaan jalostusoriina I palkinnolla. Oriille myönnetään toistaiseksi voimassaoleva jalostukseenkäyttöoikeus ja ori merkitään kantakirjan pääosaston jalostusluokkaan S1.

Dale Mountain Mist 17 CDale Haze
RC 57 / CSB 794
Tully Grey CSB 110
Abbeyleix Bluebird CSB 6595
Brolötens Irish Made
RC 1189
Abbeyleix Fionn CSB 810
Molly RC 662
Edenwoods Cassiopeia Cashel
240 C
Monaghanstown Pat
CSB 1150
Kilmullen Fionn CSB 1015
April Star CSB 7894
Ellabelles Cashel
CSB 12075
Cloonisle Cashel CSB 980
Tolka Bridge CSB 6414

SUKUPOSTI

HEILA