ROCKFIELD SUPERSTAR 44 C

Kuva: Leena Kahisaari / Suomen Hippoksen kuvapankki

Perustiedot

Ori on jalostusarvosteltu, sekä suorittanut irtohypytyskokeen. Ori palkitaan jalostusoriina I palkinnolla. Oriille myönnetään toistaiseksi voimassaoleva jalostukseenkäyttöoikeus ja ori merkitään kantakirjan pääosaston jalostusluokkaan S1.

Isälinja: Cannon Ball CSB 1
Emälinja: Lucy Grey CSB 567

Mitat: Sk 145,5 cm lk 146 cm, ry 170 cm, esy 19,5 cm

Rotuyhdistyksen lausunto

Ori täyttää jalostusoriille asetettavat polveutumisvaatimukset ja edustaa sukulinjoja, jotka puoltavat oriin hyväksymistä. Isä Odysseus Melody on kilpaillut Ranskassa ja menestynyt näyttelyissä Suomessa. Ori edustaa arvostettuja näyttely- ja suoritusponilinjoja. Odysseus Melodylla on Suomessa 23 puhdasrotuista jälkeläistä ja se on palkittu Suomessa jälkeläisarvokirjaimella AB. Ori on vaikuttanut jalostuksessa Ranskassa, Irlannissa ja Suomessa. Isänisä Imperator Melody vaikuttanut jalostuksessa Ranskassa ja Saksassa. Jälkeläissä useita jalostusoreja sekä näyttelyvoittajia. Odysseus Melodyn isänisäisä Idenoir, jälkeläisiä mm. Venise Melody (Supreme Champion 1996, 1999) ja I Love You Melody, joka on eräs Irlannin parhaista esteponien periyttäjistä. Odysseus Melodyn emä Equinoxe Melody on jättänyt 15 jälkeläistä. Emä Rockfield Starface, 2 jälkeläistä. Emänisä Rockfield Scarface on moninkertainen champion ori ja A-palkittu Suomessa, se on viety Irlannin kautta Isoon-Britanniaan 2. emä Ruby Bailey Pondi, jolla on 5 jälkeläistä. Sen isä puolestaan on Dexter Leam Pondi, rotunäyttelyn Champion Ranskassa 3-vuotiaana, menestynyt ponien kansainvälisissä esteluokissa 130-tasolla, jälkeläisissä useita kv tason kilpaponeja. Ruby Bailey Pondi on emänsä ainoa jälkeläinen. 4. emä on Coosheen Pheasant, joka on jättänyt mm. erittäin menestyksekkäät oriit Cashelbay Prince ja Cashelbay Cruise Irlantiin.

Eläinlääkärin tarkastus

Arvosana A – Yleinen terveydentila: 10, ei huomautettavaa. Kuntoluokka 3.
Arvosana B – Luonne ja käsiteltävyys: 7, rauhaton ja levoton tutkia, jännittää.
Arvosana C– Ortopedinen eläinlääkärintarkastus: 10, ei huomautettavaa.

Rakennearvostelu

Erittäin hyvä rotu- ja ponileima, sopusuhtainen. Ilmeikäs pää, pitkä, hyvänmuotoinen kaula. Lihaksikas ylälinja. Pitkä, piirteetön lapa. Rungossa on hyvä syvyys. Lihaksikas, hyvin kulmautunut takaosa. Jaloissa on hyvä luusto. Oikea etujalka on hieman hajavarpainen. Liikkeet ovat suorat. Tahdikas käynti, jossa hyvä työntö. Kevyt, tahdikas, tasapainoinen ravi. Rytmikäs laukka, mutta vaikeuksia säilyttää laukka. Hyvää rotutyyppiä edustava, ilmeikäs, hyväjalkainen ori. Kavioissa hieman ahtaat kannat, hyvä sarveinen. (7,5)
9,0 – 9,0 – 8,0 – 8,0 – 8,0 – 8,0 – 8,0 – 8,0 – 8,5 – 7,0 – 8,5

Rakennepisteiden keskiarvo 8,18.

Irtohypytyskoe

Puutteellinen keskittymiskyky. Paikkaa vauhdilla epävarmuutta. Toistojen myötä korjasi suorittamista viimeisellä kierroksella.

Orilautakunnan päätös

Ori on jalostusarvosteltu, sekä suorittanut irtohypytyskokeen. Ori palkitaan jalostusoriina I palkinnolla. Oriille myönnetään toistaiseksi voimassaoleva jalostukseenkäyttöoikeus ja ori merkitään kantakirjan pääosaston jalostusluokkaan S1.

Odysseus Melody 36 ICImperator Melody
FRA 96061101J
Idenoir FRA 60008027
Silver Sparrow CSB 6898
Equinoxe Melody
FRA  92196834Z
Apollon Pondy FRA 88430764D
Carrabaun Cracker CSB 6514
Rockfield Starface 333 CRockfield Scarface
14 C
Ard Rí Cunga 11 IC
Rockfield Scaramé 152 C
Ruby Bailey Pondi
295 C
Dexter Leam Pondi FRA
Flight of Earls Lusai CSB 11319

SUKUPOSTI

HEILA